Alkuun ilmoitusasia, jos aiemmista kirjotuksista puuttuu joku kuva niin sorry, me vähän kokeiltiin juttuja ja ne ei tainnu onnistua. Yritetään lisäillä ne takasi aina kun on aikaa ja nettiyhteyksiä.

Meillä on niin paljon taas lisää otettuja kuvia, että pitäähän ne jakaa tänne kaikkien nähtäville. Ehkä niistä saa parhaiten käsityksen miten onnellisessa asemassa me olemme kun ollaan täällä. Edelleen on niin vaikea kertoa kaikkea sanojen muodossa ja varmaan vasta Suomessa jälkeenpäin tullaan ymmärtämään tämän reissun suurin anti. Jo nyt voin sanoa, että ei kaduta, vaikka ehkä jossain vaiheessa ennen reissua saattoikin miettiä mihin sitä on taas päänsä tunkenut. Joskus kannattaa todellakin tunkea. 

Aiemmin mainittiin meidän ylennyksestä kolibrivastaaviksi. No ruokinta on alkanut. Ostettiin sellanen muovinen ruokinta-astia jonne laitetaan sokeria ja vettä. Marianne sanoi, että kolibrit ovat aivan hulluina sokeriveteen ja ne vahtivat ettei sinne muut pääse ja yksi saattaa ajaa lajitoveritkin pois. Alkuun meillä oli liian vähän sokeria eikä ketään näkynyt. Oikean  koostumuksen löydyttyä kolibreja alkoi tulla ja niistä on saatu nyt kuviakin. On ne kyllä pieniä ja niiden lentäessä siivistä lähtevä ääni kuulostaa kyllä ihan joltain pörriäiseltä eikä linnulta. Hauskalta näyttää sekin kun ne imee tuolla pitkällä nokallaan meidän drinkkiä ;) Ja kyllä, ne todellakin rakastaa sitä, aika monena aamuna on ollut lähellä että pääsee jännäkakka housuun kun astiaa viedessä alkaa kolibri pörrätä ympärillä. Yks kolibri on ominut meidän drinksubaarin, se odottaa joka aamu puussa ja ajaa ne kaikki muut tiehensä. Jos se ei kohta lopeta sitä, pitää meidän ryhtyä toimenpiteisiin..

20140122_082715-normal.jpg

Jatketaan eläinaiheella. Ajeltiin yks päivä fillareilla täältä ylempää tonne alas ravintolaan ja ihan sitte yhen äkin edessä olevan risteyksen takaa tuli lehmä. Tiiätte sen tunteen kun sekunnissa kerkee miettiä, et mitä v****a, lehmä juoksee vastaan ja mitä teen ja miks ja täh!? Se tunne just tuli ja sitte niitä lehmiäkin tuli vähä enemmän. Paikallinen tilanpitäjä oli mopolla lähteny ulkoiluttamaan karjaansa. Me säikähettiin lehmiä ja ne säikähti meitä. Tasapeli minusta. 

20140121_154944-normal.jpg

Eläimet on hyvä aihe.. sillon kun ne eläimet on semmosia mistä me tykätään? Kaloista joo. Täällä on kolme tekolampea, joissa elää taimenia ja karppeja. On alettu olemaan vähän myös kalavastaavia. Niiden ruokintaa ei olla kuitenkaan omittu vaan otettiin mukaan muitakin, reipasta toimintaa eikö? Thank you Sarah & family for helping us feeding the fishes ;) 

20140119_185347-normal.jpg

Ne kalan ruuat on semmosia napposia, niinku koiran ruoka. Kädet haisee sen jälkee tooooosi ällöltä ja pakkoha ne on pestä jälkeenpäin. Susanna näyttää miten.

20140122_124939-normal.jpg

Täällä on suomalainen sauna. Meillä suomalaisilla kesti noin kaks viikkoa kun käytiin siellä ensimmäisen kerran. Meitä ehkä epäiltiin jo epäsuomalaisiks kun ei käyty aiemmin tai vaikka joka päivä. Saunassa käy paljon ihan näitä kyläläisiä, ne lämmittää sen itse ja toki maksavat Mariannelle. Täällä saunotaan brasilialaisittain naiset ja miehet yhdessä, uikkarit ja bikinit päällä. Oli niin alaston olo kun piti olla biksuissa saunassa! Sauna kyllä muuten tuntui ihan suomalaiselta mökkisaunalta. Erikoista ainoastaan se, että puut laitettiin kiukaaseen ulkoa. Äiti olisit niin joka ilta siellä, ihan sinun paikka maisemineen. Se sijaitsee sellasen puron varrella ja saunan terassilta alas on tehty portaat pienelle tekoaltaalle, jossa voi suomalaisittain käydä vilvoittelemassa. Vesi virtaa siitä siis vuorilta alas läpi koko ajan. No saunottiin siinä sitten brassien ja amerikkalaisten kans. Etenkin amerikkalaiset oli kyselleet meiltä paljon et miks ja miten paljon saunotaan, onko kaikilla saunat ja ihan oikeestikko hypitään lumeen saunasta jne. No tietysti me oltiin vastailtu että joo hypitään ja pyöritään hangessa. Siinäpä sitten oli pakko meidän vaan nieleskellä kun kaikki jäi katsomaan miten suomalaiset menee kylmään veteen. Ja koska periks ei anneta nii  KYLMÄN rauhallisesti ja yhtään vinkumatta marssittiin tosi cuulina sinne kylymään veteen ja oltiin siellä niin kauan ettei ikinä olla Suomessa. Joskus ihminen on niin tyhmä! Kyllä me sitte lopuks sanottiin nille amerikkalaisille että se oli kylmää ja ei olla ehkä ihan malliesimerkkejä suomalaisista saunojista. Mainitsinhan pari kertaa sanan kylmä?! Sauna oli onneks lämmin.

20140121_191613-normal.jpg

20140121_191636-normal.jpg

Kauheestipaljonhan me on täällä päästy touhuamaan, mutta joskus on sitten pakko palata velvollisuuksien äärelle. Tässä me pakerretaan koulun näyttötehtävän parissa..jonka nimeä kumpikaan meistä ei nyt muista. Jotenki oli nin hankala tehä sitä kun arska mollotti silmiin koko ajan. Susannan aurinkolasitkin jäi sisälle ni se näyttää kuvassa siltä ettei sitä muka kiinnostais nämä koulutehtävät yhtään. Se niin esittää, trust me.

20140122_160437-normal.jpg

Hassuja heeboja pyörii myös näillä nurkilla, Joulupukki ja Karate Kid bongattu.

IMG-20140122-WA0003-normal.jpg

IMG-20140124-WA0020-normal.jpg

Uusia kokemuksia ja projekteja touhuttu niin ärhäkästi, että en tiä miten ehtii kaiken kirjaamaan. Kiva kuitenkin aina nähdä ja kuulla kommenttejanne. Tietää ettei ihan vaan toisillemme kerrota näitä. Kiitos. 

-Piipe-