alkaa meille pikkuhiljaa avautua. Aamupalalle kahdeksan-yhdeksän kieppeillä, sitten jokunen tunti hommia. Aloitimme eilen tekemään mosaiikkia pienen joen yli menevän ruman betonisillan kylkeen. Tai Marianne oli jo aloittanut projektin aiemmin mutta se oli jäänyt kesken. Aiheena on Kalevala, niinkuin aika monessa teoksessa täällä. Mosaiikit ovat selvästi Mariannen sydäntä lähellä, niillä on täällä koristeltu talojen seiniä, pylväitä ja vaikka mitä. Useat vierailijat, harjoittelijat ja työntekijät ovat päässeet niissä auttamaan ja näin jättäneet myös oman kädenjälkensä tänne.

20140110_101258-normal.jpg

Muutama tunti auringossa kerrallaan on meille vielä ihan riittävästi, ja eilen ja tänään mentiin mosaiikkihomman jälkeen uimaan yhteen pihan lammista. Ja sitten syömään. Iltapäivällä hommat jatkuvat, meidän kohdalla se tarkoitti eilen kylille lähtöä. Käytiin tsekkaamassa GonÇalves, joka on noin neljäntuhannen asukkaan pikkukaupunki tuolla... no vuoren juurella. Tutustuttiin paikalliseen rautakauppaan, Marianne haki sieltä täydennystä johonkin projektiin.

20140110_161809-normal.jpg

Toissapäivänäkin käytiin kaupungissa, tosin eri kuin eilen. Sen nimi oli ehkä Sao Bento do Sapucai, siellä on lähemmäs parikymmentä tuhatta asukasta. Käytiin postissa ja saatiin postin setät hyvälle tuulelle ostamalla montakymmentä postimerkkiä. Vielä kun löytäisi ne postikortit, täällä niitä ei myydäkään ihan joka putiikissa niinkuin meillä. Sitten maisteltiin jäätelön tai oikeastaan jäähilemurskan tyyppistä kylmää herkkua, sitä sai vaikka minkä eri makuisina. Nam. Täällä muuten tykätään kovasti kaikesta makeasta, tää on niin mun maa!

20140109_164257-normal.jpg

Jaahas pystykuvat näkyy vaakana. No parempi kai näinkin kun ei mitään.

Eilisiltana päästiin myös "elokuviin". Tai oikeastaan baariin, jonka sisäpihalla esitettiin jonkun paikallisen videotaiteilijan elokuvateos. Elokuva oli todelllakin aika hmmm.. taiteellinen, sen verran ymmärrettiin vaikka ei kieltä edelleenkään ihan täydellisesti ;) Kun tultiin takaisin, oli jo ihan pilkkopimeää. Yritettiin tiirailla tähtiä, mutta tuttujen kuvioiden löytäminen on haastavaa, koska täällä ne ovat ihan nurinperin. Kuukin kellottaa selällään. Voi että, taidetaan ihan oikeasti olla aika kaukana sieltä!

Tänään tulivat leiriläiset, 26 ipanaa ikähaarukassa 7-14v. Leiri kestää viikon, sinä aikana tilalla tulee varmaankin olemaan vilskettä ja vilinää. 

Nyt relataan hetki tässä kukkulalla jossa wifi ainoastaan toimii. Kohta aletaan suunnitella meidän tulevia projekteja: uutta laituria yhteen lampeen, pukukoppia ja kompostikehikkoa. Kuvien liittäminen tänne nyt jostain syystä tökkii, lisäillään niitä sitten kerralla kunhan joskus ehkä onnistuu. Mutta nyt, taidanpa ottaa vähän arskaa, oijjettonki rankkaa elämä täällä!

20140109_174332-normal.jpg

-Sussu