Huomenta taas. 

Täällähän tämä eläinmaailma on huomattavan runsas niinkuin ollaan ehkä kerrottu. Olemme nähneet jos jonkinmoista lintua ja perhosta, tulikärpäsiäkin, ja kaikenmaailman ötökät ja lutikat asuu sulassa sovussa meidän kanssa meidän kotona.

Olen useampana yönä herännyt siihen, että huoneessani lentää joku ötökkä. Unenpöpperössä olen vaan ajatellut että ne on niitä yöperhosia, ja vetänyt peittoa korville.

No eilisiltana tultiin taas iltapalan ja iltahommien jälkeen kämpille, ja Piipe meni pesemään hampaita. Yhtäkkiä se kiljuu että täällä on lintu sisällä. No minä nokkelana keksin heti ratkaisun miten se saadaan ulos. Laitetaan valo aukinaisen oven luo, ja sammutetaan muut valot. Niin se lentää valoa kohti ja sitä myötä vapauteen. Toimii kotosuomessa, testattu on. 

Vaan eipä toiminu täällä. Lintu lensi vaan ympyrää ja eessuntaassun, ja mikä oudointa, ei törmännyt kertaakaan seiniin tai esineisiin. Teki kuitenkin semmosia syöksyjä että katsottiin paremmaksi maastoutua aluskasvillisuuden, ts. mattojen sekaan.

No ehkä vartin jälkeen sekin tarvitsi tauon ja meni katonrajaan lepuuttamaan. Nyt oli jo pakko katsastaa että mikä lintu on noin hiljainen lentäjä, eikä hakeudu valoa kohti. No eihän se mitä sielä katonrajassa istunut, vaan roikkui seinällä. Nääs sehän oli pieni ja pörröinen söpö lepakko, eikä mikään lintu.

No eipä siinä sitten meidän lintuteoriat auttaneet, ei siis keksitty miten se saadaan ulos. Sitäpaitsi jos se asuu meidän talossa, eli on ollut minun yöperhonen koko ajan, niin kyllä se takaisin pääsee vaikka saataisiinkin se ulos häädettyä. Otettiin siis vielä muutama 'lepakosta naamaan' -matsi mutta kun osoittautui tuloksettomaksi, mentiin nukkumaan.

Yöllä heräsin taas, tällä kertaa en lepatukseen vaan koiran haukuntaan. Täällä on kuulemma villisikoja, jotka tulevat yöaikaan pihoille möyryämään. Yöllä ei kannata mennä ulos ellei sitten villisikametsälle. Paikalliset kantavat kuulemma mukanaan jonkin sortin pikku pommeja, joilla säikytellään sikoja. 

Liekö sitten olleet possutkin maisemissa viime yönä, mene ja tiedä. 

Tänä aamuna näytti melkein sateiselta, ohhoh. Menin ja puin pitkät housut, ensimmäistä kertaa tänne tulon jälkeen. Nyt kyllä tuntuu taas hätävarjelun liioittelulta kun aurinko alkaa pilkottaa. Shortsit kehiin ja äkkiä.

P.s. oisko tuo lepakonpaska samanlaista kuumaa kauppatavaraa Suomessa kuin liito-oravien shitti? Meillä nimittäin nyt olis kotona jonkunmoinen satsi :/

P.p.s. Lepakko on viron kielellä nahkhiir :)

-sussu